Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2007

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ



Mπαίνουν οι γιορτάδες. Αίσθημα ματαίωσης – θλίψη στην μύχια ανάμνηση της χαράς που η παιδική αφέλεια έδινε, τότε, φως στις μέρες αυτές. Το Δώρο! Αυτό το φυλάς γιατί οι λογαριασμοί εξώκειλαν και χρειάζεται τάξη και γερό αποθεματικό. Άσε που ανέβηκε το πετρέλαιο, κάνει διαολεμένο κρύο, ο καυστήρας στο φουλ και σε λίγο με το νέον και ευτυχές 2008, έρχεται και το μπιλιετάκι των κοινοχρήστων αγκαζέ με την ασφάλεια αυτοκινήτου.
Λογαριασμοί, ο προϋπολογισμός ’08, το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως ενώπιον εγκαινίων και ο πρωθυπουργός έκανε πρόβα τζενεράλε με ξενάγηση στο κτήριο. «Οι συνθήκες ωρίμασαν», είπε, «με την κατασκευή και τη λειτουργία του νέου Μουσείου καταρρίπτεται και το τελευταίο επιχείρημα αυτών που αρνούνται την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος». Συμφωνούμε όλοι. Αυτή που διαφωνεί είναι η εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου.
Επιχείρημα όμως κι’ αυτό. Δηλαδή, απολογία ότι δεν είχαμε άξιο μουσείο για να φιλοξενήσει τα γλυπτά του Φειδία, οπότε με την κατασκευή ανάλογου κτηρίου το Βρετανικό Μουσείο υποκλινόμενο στην ελληνική αποτελεσματικότητα θα μας έλεγε : ΠΑΡΤΕ ΤΑ!!!
Παρ’ ότι απόγονοι εμπόρων και ναυτικών, δεν εμπεδώσαμε το μάθημα. Πρώτα εξασφαλίζεις το εμπόρευμα και μετά κάνεις μαγαζί.
Τώρα μαγαζί έχουμε, η πραμάτεια είναι λίγο ελλιπής, αλλά, τι να γίνει. Θα δείχνουμε τις ανασκαφές του υπογείου, που ανάλογες δεν έχουν οι Βρετανοί. Τις κακοποιήσαμε λίγο για να σκαφτούν τρία υπόγεια συν τη θεμελίωση, αλλά ο σκοπός ιερός και άγιος. Κάτι σαν το Τάμα.
Κα για να μην ξεχνιόμαστε. Ερωτήθηκε ο ΥΠΠΟ τι θα γενεί με τα δύο διατηρητέα της Δ. Αρεοπαγίτου, που έχει ξεσηκωθεί όλη η Ευρώπη να τα σώσει κι’ αυτός απάντησε: «Η ελληνική πολιτεία έχει συνέχεια. Θα εφαρμοστεί η απόφαση του προκατόχου μου». Πονηρός ο εξάδελφος. Πετάει το μπαλάκι και συνεχίζει να κοιτά ημίψηλα. Η Ελληνική πολιτεία έχει συνέχεια αλλά δεν το ξέραμε, όπως, στις προεκλογικές υποσχέσεις και τα μετεκλογικά γυρίσματα, τα σούρτα φέρτα του Τούρκου ΥΠΕΞ στη Θράκη με τρακατρούκες τις αεροπορικές παραβιάσεις, τα ομόλογα, τα ασφαλιστικά ταμεία, το όνομα των Σκοπίων που πολλοί δεν θέλουν μικτό, αλλά δεν μετάφρασαν ακόμη τον όρο FYROM (= Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας). Τι σημαίνει το τελευταίο? Σημαίνει απλά ότι από το ’45 μέχρι το ΄92 το ελληνικό κράτος αποδέχονταν και συνεργαζόταν με την τότε Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Κι’ έτσι «η ετούτη με τα κλάματα κι’ ο ετούτος με τους όρκους» δεν πείθουν διεθνώς κανέναν. Την ισχύ και την συνέχεια του κράτους τους, θα την την επιδείξουν βέβαια, Πού? Στην οδό Δ. Αρεοπαγίτου.
Υ.Γ. 1- Τα τελευταία τραγικά συμβάντα με πρωταγωνιστή τον τ. Γεν. Γραμματέα του ΥΠΠΟ δείχνουν οτι το σύστημα αγρίεψε και η κατρακύλα τελειωμό δεν έχει.
Υ.Γ. 2- Καλή Πρωτοχρονιά και εις άλλα με υγείαν.

9 σχόλια:

Λωτοφάγος είπε...

Σωστός! Ευτυχισμένο το 2008 και δημιουργικό. Εύχομαι στη Θεσσαλονίκη τα καλύτερα, και κυρίως καλύτερους άρχοντες!

να ΄μαστε είπε...

Να που έχεις δίκαιο για τους Βρεττανούς!
Βρήκαν άλλο λόγο για να μην τα στείλουν κι έτσι θα μας μείνει το μαγαζί χωρίς εμπόρευμα. Χα!
Ένα μουσείο πολιτισμού όπου θα εκθέτουμε τα στελέχη του ΥΠΠΟ διαχρονικά για να μαθαίνουν οι νέοι και να μην ξεχνούν οι παλιοί;
Σε τέτοιο μουσείο θα περισσεύουν τα εκθέματα!

να ΄μαστε είπε...

Καλή χρονιά!

SATANASSO είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ astanapan,ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

SATANASSO είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ astanapan,ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

SATANASSO είπε...

ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΛΩΤΟΦΑΓΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ!

P. Kapodistrias είπε...

Καλή χρονιά, με δύναμη, υγεία και δημιουργικότητα!!!!

Ναπoλέων είπε...

@ Satanasso
«Σημαίνει απλά ότι από το ’45 μέχρι το ΄92 το ελληνικό κράτος αποδέχονταν και συνεργαζόταν με την τότε Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.»

Εγώ «την πάτησα» από έναν ελβετό μεγαλοτζαμά, τον οποίο, εκείνη τη "σημαδιακή" μέρα, είχα επισκεφτεί στην έδρα του για δουλειά. Το βράδυ με πήγε για φαγητό. Η τηλεόραση του εστιατόριου στις ειδήσεις δείχνει την λαοσύναξη της Θεσσαλονίκης {ο Βουκεφάλας δεν είναι Ζάσταβα κλπ} χιλιάδες λαός...
Μέ ρωτάει (ενημερωμένος ο τύπος...): «Γιατί κάνετε τόση φασαρία; Πενήντα χρόνια τώρα δεν την λέγανε Μακεδονία;»
Τί να τού πείς;;;
Επιστράτευσα όλη την ...ευστροφία μου για να τού εξηγήσω ότι πάντα οι Γιουγκοσλάβοι είχαν "βλέψεις" για τη Θεσσαλονίκη και την έξοδο στο Αιγαίο κι εμείς "αντιστεκόμαστε σθεναρά" αλλά, όταν ο Τίτο αποφάσισε να ονομάσει "Μακεδονία" το νότιο τμήμα/κράτος της χώρας του, η κυβέρνησή μας ήταν αμερικανόδουλη και δεν αντέδρασε διότι οι ΗΠΑ τότε είχαν τον Τίτο ως χαϊδεμένο παιδί/αντίβαρο στον Στάλιν.

Ευτυχώς δεν μέ ρώτησε γιατί περιμέναμε τόσα χρόνια για να αντιδράσουμε... Φάνηκε να συμμερίζεται την αμηχανία μου.
Μετά αλλάξαμε κουβέντα...

α-α-ε
Ν.

SATANASSO είπε...

Αχ ρε Ναπολέον, τι μεγαλύτερη μαλακία που λέγαμε τότε δεν ήταν το "Γιασταβα δεν είναι Βουκεφάλας", αλλά το καταπληκτικό στα διεθνή διπλωματικά τεφτέρια "η Μακεδονία είναι Ελληνική". Δηλαδή βάζαμε θέμα εδαφικής διεκδίκησης.
Και εις άλλα με υγείαν!!!!!!!